Partidul „ŞOR” se plasează pe locul trei în topul preferinţelor politice ale moldovenilor

Partidul „ŞOR” urcă puternic în sondaje, pe fundalul crizei de imagine suferite de guvernarea PAS. Un sondaj prezentat astăzi de „CBS Research”, împreună cu IDIS „Viitorul” şi ISPRI,...

Partidul „ŞOR” urcă puternic în sondaje, pe fundalul crizei de imagine suferite de guvernarea PAS. Un sondaj prezentat astăzi de „CBS Research”, împreună cu IDIS „Viitorul” şi ISPRI, arată că formaţiunea condusă de Ilan Şor ar acumula aproape 13% dintre voturi, în cazul unor alegeri.

Astfel, Partidul „ŞOR” se plasează pe locul trei în topul preferinţelor politice ale moldovenilor. Pe primul loc se află blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, pentru care şi-ar da votul 25.2%, iar pe locul secund a căzut Partidul Acţiune şi Solidaritate, care ar acumula 22,7 de procente.    Toate celelalte partide din Moldova sunt departe de pragul electoral de 5 la sută. Sondajul a fost realizat de compania CBS Research, la comanda IDIS Viitorul şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale din România. Studiul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, pe un eşantion de 1.134 persoane, cu o marjă de eroare de 3 la sută.

In this article