Parlamentul va supune votului introducerea vectorului european în Legea Supremă

Parlamentul va supune joi votului modificarea Constituției care presupune introducerea vectorului european în Legea Supremă. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc,...

Parlamentul va supune joi votului modificarea Constituției care presupune introducerea vectorului european în Legea Supremă. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii. Liderul democraților i-a îndemnat pe deputații din fracțiunile pro-europene să voteze amendamentul fără să pună condiții.

”Termenul, în care mai putem vota, expiră curând, iată de ce, am decis împreună cu colegii ca în una din ședințele Parlamentului de săptămâna aceasta să supunem votului aceasta modificare a Constituției, iar fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește asta ca element electoral”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, PLDM și PL încă nu s-au pronunțat referitor la modul în care vor vota sau au înaintat diferite condiții pentru acest vot.

Potrivit lui, fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este pro-european în realitate sau dacă folosește subiectul doar ca element electoral.

Politicianul a precizat că anume aceste lucruri le-a avut în vedere PDM, când a decis să devină un partid pentru Moldova și oamenii ei, un partid, care să contribuie la modernizarea europeană a țării prin legi și prin acțiuni concrete în plan intern, nu prin discursuri și promisiuni pe rețelele de socializări.

In this article

Join the Conversation