Opinia dură europarlamentarului: PPE împreună cu PAS și PPDA fac jocul Rusiei și tot posibil de a întoarce drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia

Suspendarea asistenţei macrofinanciare cerută de eurodeputaţii PPE ar înseamnă că Uniunea Europeană întoarce drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia. Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul român Maria...

Suspendarea asistenţei macrofinanciare cerută de eurodeputaţii PPE ar înseamnă că Uniunea Europeană întoarce drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia.

Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul român Maria Grapini în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului European legate de situaţia din Republica Moldova în contextul invalidării alegerilor locale noi din Chişinău.

„Nu putem să ne jucăm cu soarta unor state. Nu putem să ne jucăm cu o ţară care a ales un drum proeuropean. Este şansa noastră acum. Sunt de acord cu o rezoluţie, dar nu cu formulări neclare, să introducem chiar noi ştiri false sau neclarităţi. Ce înseamnă să scrii într-o rezoluţie la punctul unu că sunt lucruri dubioase? Noi trebuie să fim foarte exacţi şi precişi când propunem ceva unui guvern. Sunt absolut de acord că nu trebuiau anulate rezultatele alegerilor, dar nu putem noi să tăiem această asistenţă financiară pentru cetăţeni. Ne gândim la cetăţenii Republicii Moldova sau ne gândim la o persoană anume? Nu voi vota această rezoluţie şi vă rog să înţelegeţi că prin votarea rezoluţiei de fapt întoarcem drumul Republicii Moldova dinspre Europa spre Rusia”, a declarat europarlamentarul român Maria Grapini.

Amintim că şi europarlamentarul Andi Cristea (PSD, S&D), președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a reacționat după mișcare făcută de europarlamentarul Cristian Preda.

Andi Cristea a spus că europarlamentarul Cristian Preda cere Comisiei Europene și SEAE nu doar reconsiderarea suportului macrofinanciar (MFA), dar și anularea asistenței financiare de sprijin bugetar pentru Republica Moldova.

In this article

Join the Conversation