O analiză a exportului de nuci, miere și cereale, a fost prezentată la Geneva

În această săptămână, la Geneva s-a desfășurat Forumul ”Exportul produselor verzi”. Scopul evenimentului a fost de a prezenta Raportul privind analiza exportului verde al Republicii Moldova pentru...

În această săptămână, la Geneva s-a desfășurat Forumul ”Exportul produselor verzi”. Scopul evenimentului a fost de a prezenta Raportul privind analiza exportului verde al Republicii Moldova pentru sectoarele: nuci, miere și cereale, elaborat în cadrul proiectului „Evaluarea Naţională a Exportului Produselor Ecologice din Republica Moldova (NGER)”. 

Potrivit Breaking News, cu referire la un comunicat al Ministerului Agrculturii, ”Raportul analizează mediile economice, de reglementare și instituționale și de politică comercială ce caracterizează cele trei sectoare, subliniind potențialul lor de export și de valoare adăugată. Descrie exemple de evoluții antreprenoriale de succes, sub forma unor mini-studii de caz, care prezintă producția și exportul de: nucă ecologică, exportul de miere şi cereale”, a comunicat șeful Serviciului producție ecologică și produse cu denumire de origine, Marcela Stahi, care a participat la eveniment.

Totodată, studiul identifică potențialele sinergii între sectoare și potențialul de a-și spori exporturile prin ecoturism și bazându-se pe analize concentrate pe un număr limitat de acțiuni.

Prin intermediul Evaluării Naționale a Exportului Produselor Ecologice, Conferința Organizației Națiunilor Unite privind Comerțul și Dezvoltarea răspunde cererii țărilor în curs de dezvoltare și cu economii în tranziție de a evalua potențialul național de avansare a dezvoltării sectoarelor verzi pentru a genera noi locuri de muncă și oportunități de export promovând în același timp dezvoltarea durabilă.

Participarea reprezentantei țării noastre la forum a avut loc cu suportul proiectului: „Evaluarea Naţională a Exportului Produselor Ecologice din Republica Moldova (NGER)”, susținut de Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD).

In this article

Join the Conversation