Monedele metalice cu nominalul de 1 și 2 lei, puse în circulaţie

Banca Națională a Moldovei a anunțat punerea în circulație a unor noi monede metalice. „Vă aducem la cunoștință că miercuri, 28 februarie 2018, Banca Națională a Moldovei va...

Banca Națională a Moldovei a anunțat punerea în circulație a unor noi monede metalice.

„Vă aducem la cunoștință că miercuri, 28 februarie 2018, Banca Națională a Moldovei va organiza un eveniment dedicat monedei naționale la cea de-a 25-a aniversare, la care va fi anunțată”, se arată într-un anunț făcut public de BNM. Totodată, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului anunță participarea la eveniment a speakerului Andrian Candu.

Despre intenția de a pune în circulație o monedă nouă, de 2 lei, și de a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeași valoare BNM a anunțat la începutul lunii iunie. În perioada iunie-august a organizat un concurs public privind elaborarea conceptului pentru designul noilor monede.

Banca centrală anunța că a ales mai multe concepte și că designul final va fi executat de către specialiștii monetăriei care a câștigat licitația organizată de către BNM. Detalii nu au fost făcute publice.

In this article

Join the Conversation