Moldova își va extinde comerţul cu regiunea Vladimir din Rusia

Moldova va extinde relaţiile sale comercial-economice şi investiţionale cu regiunea Vladimir a Rusiei. Acest subiect a fost examinat în cadrul întrevederii ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei...

Moldova va extinde relaţiile sale comercial-economice şi investiţionale cu regiunea Vladimir a Rusiei.
Acest subiect a fost examinat în cadrul întrevederii ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguţa, şi a lui Alexandr Vlasenco, consilier pe probleme economice, cu guvernatorul regiunii Vladimir a FR, Svetlana Orlova.

În cadrul dialogului persoanele oficiale au examinat chestiuni ce ţin de dezvoltarea cooperării dintre Moldova şi regiunea nominalizată, în special, de promovarea relaţiilor comercial-economice şi investiţionale bilaterale.

În context, părţile examinează posibilitatea organizării unei vizite pe parcursul anului curent a Svetlanei Orlova cu o misiune a oamenilor de afaceri în Moldova.

Totodată, în vederea promovării diplomației economice, au fost stabilite legături cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie din regiunea Vladimir, fiind examinate o serie de proiecte concrete privind intensificarea conlucrării Ambasadei cu instituția vizată.

Trebuie menţionat că la finele săptămînii trecute Andrei Neguţa şi Alexandr Vlasenco au participat la cea de-a V-a ediție a Forumului Economic Interregional, axat pe dezvoltarea turismului, promovarea investiţiilor şi extinderea cooperării cu statele străine.

În cadrul forumului s-a organizat un șir semnificativ de mese rotunde, panele de discuții, întrevederi b2b, precum și o expoziție impunătoare de produse și mărfuri prezentate de peste 300 de participanți. Moldova a prezentat un stand național unic, realizat cu succes de către delegația oficială din raionul Dubăsari, condusă de președintele raionului, Grigore Policinschi.

In this article

Join the Conversation