Miting la Curtea de Apel Chișinău: Ilan Șor este nevinovat, el a declarat de mai multe ori că nu a comis nicio infracțiune, dar este gata să contribuie la recuperarea banilor din frauda bancară

Mii de oameni au manifestat astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, în sprijinul liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Flashmobul, la care au participat mii de oameni, a fost...

Mii de oameni au manifestat astăzi, la Curtea de Apel Chișinău, în sprijinul liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Flashmobul, la care au participat mii de oameni, a fost organizat în contextul unei noi ședințe de judecată în dosarul în care este învinuit liderul formațiunii politice. În timpul manifestației, polițiștii i-au intimidat pe participanți la protest și le-au limitat accesul în Curtea de Apel Chișinău, pentru a participa la ședința de judecată. Ulterior, ușile instituției au fost încuiate. De asemenea, unii provocatori au încercat să zădărnicească manifestația.

Ilan Șor, suntem cu tine! Cerem justiție corectă! Jos justiția de partid! Libertate! Maia Sandu, la pușcărie! Anticipate! Acestea sunt câteva dintre lozincile pe care le-a scandat mulțimea adunată la Curtea de Apel Chișinău.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a declarat că presiunile la adresa lui Ilan Șor sunt exercitate la indicația actualei guvernări. Totodată, ea i-a îndemnat pe judecători să ia decizii conform legii.

„Astăzi, este încă o mimare a procesului de judecată în cazul liderului nostru, Ilan Șor. Toate aceste procese au loc la indicația Maiei Sandu și a PAS. Cu toții cunoaștem faptul că Maia Sandu și Igor Grosu, dar și reprezentanții Băncii Europene, inclusiv curatorii lor europeni au participat la furtul miliardului. Din această cauză, ei fac tot posibilul să ne închidă gura și sunt deranjați de protestele noastre. În pofida tuturor, noi vom lupta pentru dreptate și pentru drepturile formațiunii noastre și ale liderului nostru. Ilan Șor, suntem cu tine! Cerem justiție corectă! În mod obligatoriu, vom depune plângeri către instanțele de judecată pentru că ni se încalcă drepturile”, a declarat Marina Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” a mai subliniat că procesul de judecată în cazul lui Ilan Șor nu poate să aibă loc, pentru că nu există componență de infracțiune și că el a spus de mai multe ori că este gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, pentru a recupera banii din dosarul fraudei bancare.

„Ilan Șor a spus de mai multe ori că este gata să se prezinte la Curtea de Apel, dar și la alte instanțe, pentru a-și demonstra nevinovăția. Mai mult, este gata să contribuie la recuperarea banilor din frauda bancară. Altfel spus, el nu a comis nicio infracțiune. Mai întâi, trebuie să fie anulat mandatul de arestare emis pe numele lui, care este unul ilegal”, a accentuat Marina Tauber.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a declarat următoarele:

„Salutăm faptul că dumneavoastră vă pasă, nu stați acasă și că apărați drepturile în stradă. Justiția noastră este capturată și acționează la indicația PAS. Îi îndemnăm pe toți care activează în sistem, dar și pe polițiști să nu respecte indicațiile guvernării, ci să fie de partea oamenilor. Vrem justiție corectă!”, a menționat Vadim Fotescu.

„În calitate de jurist, îi îndemn pe judecători să respecte principiile și valorile pe care le-au învățat. Buchea legii este aceeași peste tot. Justiția trebuie să fie corectă și egală pentru toți”, a afirmat Tatiana Gorea, consilierul municipal și raional Orhei.

În cadrul manifestației, oamenii au fost invitați la acțiunea de rezistență națională planificată pentru 7 mai, în cadrul căreia formațiunea lui Ilan Șor va cere demisia actualei guvernări, precum și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Totodată, Partidul „ȘOR” îi îndeamnă pe oameni să participe și la marea adunare națională din 21 mai, anunțată de Maia Sandu, în care să pledeze pentru o altă poziție decât cea anunțată de actuala guvernare.

In this article