Ministerul Apărării întreprinde acţiuni de reduce a riscului de corupţie în instituţie

Ministerul Apărării a elaborat un Plan de acţiuni privind reducerea riscului de corupţie în instituţie pentru anii 2016-2017. Documentul, aprobat de ministrul Apărării Anatol...

Ministerul Apărării a elaborat un Plan de acţiuni privind reducerea riscului de corupţie în instituţie pentru anii 2016-2017.

Documentul, aprobat de ministrul Apărării Anatol Şalaru, are ca obiectiv reducerea riscului de corupţie în instituţie, ceea ce ar conduce la menţinerea şi consolidarea eficienţei personalului militar şi civil în cadrul autorităţii publice centrale.

Potrivit şefului Direcţiei Inspecţie Generală, colonelul Victor Pîrţînă, planul de acţiuni prevede un şir de măsuri concrete de prevenire a corupţiei în domeniul controlului democratic şi angajamentului pentru democraţie, politicilor departamentale pentru combaterea corupţiei, politicii de cadre, deontologiei, instruirii, planificării şi bugetării, precum şi achiziţiilor publice.

Sursa a specificat că planul de acţiuni privind reducerea riscului de corupţie în Ministerul Apărării pentru anii 2016-2017 a fost elaborat în baza recomandărilor unui grup de experţi NATO, care în 2015 au analizat situaţia în domeniu şi au transmis instituţiei de apărare un raport de evaluare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare a Republicii Moldova, cu propuneri de îmbunătăţire.

Acţiunile respective fac parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare (Building Integrity Initiative -BII), iniţiativă la care Republica Moldova a aderat în 2013. Ministerul Apărării este coordinator la nivel naţional al Programului BII.

In this article

Join the Conversation