Mihai Ghimpu cere demiterea lui Anatol Șalaru. MOTIVUL

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de surse apropiate...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de surse apropiate de PL.

”Întrevederea dintre Mihai Ghimpu și Nicolae Timofti a avut loc marți, 22 noiembrie, la sediul Președinției din pe strada Nicolae Iorga. Întâlnirea a fost solicitată de liderul PL. Scopul discuției a fost unul – solicitarea de demitere a ministrului Apărării, Anatol Șalaru”, a declarat sursa. Potrivit informațiilor pe care le deține Sputnik Moldova, răspunsul lui Timofti dat liderului PL a fost unul evaziv. Președintele a ezitat să dea un răspuns ferm la solicitarea lui Mihai Ghimpu. Motivul cert care a stat la baza cererii liderului PL Mihai Ghimpu către președintele țării nu este cunoscut. Ceea ce este deja vizibil de o perioadă bună de timp este faptul că relațiile dintre liderul PL Mihai Ghimpu și vicepreședintele PL Anatol Șalaru s-au răcit simțitor.

Șalaru nu a fost văzut, la fel ca alți deputați și miniștri PL, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale alături de Mihai Ghimpu. De asemenea, dacă la ziua de naștere a lui Ghimpu care a fost sărbătorită cu mare fast într-un local de lux din capitală au fost aproape toți miniștrii și deputații PL, dar și alți membri activi au formațiunii, atunci Anatol Șalaru a lipsit.

Relațiile dintre Ghimpu și Șalaru s-au schimbat brusc la începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Unele surse spun că Anatol Șalaru s-ar fi supărat rău că nu a fost înaintat în calitate de candidat PL la funcția supremă în stat. O altă versiune vehiculată în presă este că Anatol Șalaru se pregătește să creeze alături de fostul președinte român Traian Băsescu un nou partid în Moldova, care să fure ideea PL cu privire la unirea Moldovei cu România. Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru evită, deocamdată, să vorbească deschis despre relațiile dintre ei. Ambii au decis să nu facă pentru moment declarații în public despre acest subiect.

In this article

Join the Conversation