Marian Lupu: Vom lupta cu cei care subminează viitorul european al Moldovei, șansa cetățenilor de a trăi mai bine

Într-un interviu acordat Agenției IPN, Marian Lupu l-a declarat pe Igor Dodon „cel mai mare pericol în aceasă campanie” electorală, pentru că e angajat într-un...

Într-un interviu acordat Agenției IPN, Marian Lupu l-a declarat pe Igor Dodon „cel mai mare pericol în aceasă campanie” electorală, pentru că e angajat într-un proiect extern orientat împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei. Candidatul PDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova l-a acuzat pe liderul socialist că ar dori să pună cruce pe integrarea europeană, pe Acordul de Asociere, să ia moldovenilor dreptul de a călători liber în Europa și să rupă Republica Moldova în bucăți prin federalizare.

Marian Lupu a vorbit despre miza scrutinului din 30 octombrie, despre solicitările cetățenilor de la viitorul președinte, dar și despre principalii contracandidați.

“Sunt candidatul PDM, principalul partid pro-european de la guvernare, partid care și-a asumat acest rol la începutul anului și a demonstrat că poate guverna eficient. E un lucru confirmat de partenerii externi, din Europa până în SUA. Prin buna conlucrare cu Guvernul și Parlamentul, eu voi rezolva angajamentele pe care mi le asum în fața alegătorilor”, a fost principalul mesaj transmis de către Marian Lupu.

Întrebat cine este contracandidatul său în aceste alegeri, candidatul democrat l-a menționat fără ezitare pe Igor Dodon (PSRM): “El, de fapt, este inamicul tuturor patrioților moldoveni, este dușmanul viitorului european al țării, deci el este inamicul meu în alegeri… Eu aș prefera să ne concentrăm pe agenda internă, agenda cetățeanului, pentru că direcția de dezvoltare a țării este deja decisă prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Însă avem un partid, PSRM, care trage această campanie în zona geopolitică, pentru că Dodon nu poate discuta problemele reale ale oamenilor, el nu are un proiect intern, pentru moldovenii pe care doar „îi iubește”, dar nu are ce să le ofere. Și atunci le oferă întoarcerea la războiul geopolitic”.

În context, Marian Lupu i-a îndemnat pe oameni să nu se lase păcăliți de artificiile campaniei electorale și să aleagă un președinte care va lucra pentru binele lor. “Îi îndemn să voteze un om care, ca președinte, va putea în mod real să le rezolve problemele, va avea pârghiile necesare să o facă, bazându-se pe o echipă puternică și pe conlucrarea principalelor instituții și puteri ale statului. Îi îndemn să nu se lase amăgiți de aventurieri politici și de experimente periculoase, care nu pot rezolva nimic absolut”, a fost apelul lui Marian Lupu.

In this article

Join the Conversation