Majorarea prețului la benzină și motorină amânată, din nou, prin decizia instanței

Judecătoria Chișinău a suspendat, din nou, Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile. Asta după ce Ministerul Economiei...

Judecătoria Chișinău a suspendat, din nou, Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile. Asta după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus astăzi o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți, cu 39 bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină, începând cu ziua de mâine.

Concomitent, s-a solicitat suspendarea ordinului până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă la 12 iunie curent. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) de astăzi a fost suspendat ordinul Agenției.

In this article

Join the Conversation