Lansarea Campaniei Naționale de educație electorală de la Tineri pentru Tineri

Pentru prima dată un număr de 16 studenți ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, USM sunt antrenați în organizarea Campaniei Naționale de educație electorală...

Pentru prima dată un număr de 16 studenți ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, USM sunt antrenați în organizarea Campaniei Naționale de educație electorală de la Tineri pentru Tineri, reprezentând un exercițiu practic de anvergură națională. Viitorii politologi sunt cei care în urma unei instruiri specializate profesionale, vor desfășura 38 de seminare regionale de informare în raionul Cahul.

Scopul acestei campanii este de a crește gradul de informare a tinerilor din raionul Cahul privind procesul electoral, inclusiv aspecte ale sistemului electoral mixt și importanța participării tinerilor la vot. Anume TINERII vor fi cei care își vor convinge semenii lor să fie cetățeni responsabili și activi.

Evenimentul este parte componentă a proiectului ,,Alegerea este a TA – educaţie electorală a tinerilor din raionul Cahul’’, organizat de Centrul Internațional pentru Cooperare în Educație și Cercetări ICCER în parteneriat cu Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, USM și este finanţat de Fondul de Prietenie al Ambasadorului oferit de Departamentul de Stat al SUA.

Campania Naţională de educaţie electorală de la Tineri pentru Tineri se va desfășura în perioada februarie – mai 2018 și cuprinde câteva etape:

  1. Lansarea ghidului de educaţie electorală a tinerilor, cu scopul de a informa tinerii și de a-i încuraja să participe la vot.
  2. Instruirea a 16 tineri în domeniul procesului electoral, mobilizare electorală, leadership, dezvoltarea abilităţilor oratorice şi organizaţionale.
  3. Organizarea seminarelor regionale informative în 38 de localități din raionul Cahul pentru a discuta cu tinerii despre drepturile electorale.
  4. Desfăşurarea Simpozionului ştiinţific studenţesc internaţional cu genericul „Rolul tinerilor în luarea deciziilor politice în stat: din experienţa Republicii Moldova şi a Georgiei”, organizat în parteneriat cu Universitatea de Stat din Cahul “Bogdan Petriceicu Hașdeu” și Universitatea Americană din Moldova.
In this article

Join the Conversation