La inițiativa lui Ilan Șor, încă un magazin social a fost deschis la Hîncești

Locuitorii raionului Hîncești au acces mai mare la produse alimentare de calitate și la prețuri accesibile, dar și la pâine de un leu. Asta după ce, la inițiativa...

Locuitorii raionului Hîncești au acces mai mare la produse alimentare de calitate și la prețuri accesibile, dar și la pâine de un leu. Asta după ce, la inițiativa lui Ilan Șor, a fost deschis încă un magazin social.
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost lansat proiectul magazinelor sociale, a declarat că acestea sunt o salvare pe timp de criză și că tot mai mulți oameni îi cer să contribuie la deschiderea mai multor magazine. Astfel, el s-a adresat administrației rețelei de magazine sociale „Merișor” cu solicitarea de a veni din nou în sprijinul persoanelor nevoiașe, în contextul crizelor fără precedent, a tarifelor care cresc de la o zi la alta, de pe urma cărora aproape toți cetățenii din țara noastră, în special cei cu venituri modeste, au de suferit.
„În pofida acestor vremuri negre pentru țara noastră, când crizele vin una peste alta, deschiderea unui magazin social, din care oamenii în vârstă să-și poată cumpăra alimente mai ieftine și să economisească bani, este foarte important. Împreună cu echipa mea, am făcut și voi continua să facem mai bună viața oamenilor din Moldova. Tot ce va închide și va desființa această guvernare, noi vom reface și vom dezvolta. Oamenii merită să fie tratați cu grijă și respect”, este de părere liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.
Lansarea magazinului i-a bucurat nespus pe localnici, care spun că vor putea să-și cumpere mai multe produse alimentare sau vor putea economisi bani pentru mâncare. Mai mult, beneficiarii susțin că magazinele sociale reprezintă o salvare pe timp de criză. Asta deși actuala guvernare a avut mai multe tentative de a le închide.
Din septembrie, în magazinele sociale din toată țara, este vândută pâine socială la cel mai mic preț de pe piață, mai exact cu un leu. Oamenii fac cozi la aceste magazine, pentru a cumpăra pâine cu doar un leu. Administratorii rețelei „Merișor” au periodic oferte tentante pentru beneficiarii lor. De exemplu, în preajma sărbătorilor de iarnă, cele pascale, aceștia oferă reduceri mari la cele mai importante produse pe care le procură oamenii în această perioadă.
Proiectul magazinelor sociale „Merișor” a fost lansat în 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, la Orhei, pe vremea când era primar al acestei localități. Pe parcurs, programul a fost extins continuu, iar în prezent, activează aproximativ 135 de astfel de magazine, dintre care aproape 90 sunt mobile, iar în jur de 45 sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în momentul de față, la aproximativ 500 de mii de persoane. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.
In this article