La concursul „Pedagogul anului ” a fost discutat sistemul national de educație

Potrivit Breaking News, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 16 noiembrie, la Tekwill, un nou atelier de lucru „Viziunea mea pentru școala noastră”. În...

Potrivit Breaking News, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 16 noiembrie, la Tekwill, un nou atelier de lucru „Viziunea mea pentru școala noastră”. În cadrul acestuia, laureații Concursului Național „Pedagogul anului”, edițiile 2007-2018, precum și alte cadre didactice și experți au fost consultați asupra direcțiilor de evoluție ale sistemului național de educație.

A fost lansat un amplu proces de consultare a opiniei elevilor, studenților, cadrelor didactice și managerilor cu privire la viziunea acestora asupra dezvoltării „școlii naționale”. În context, ministrul Monica Babuc a subliniat importanța acestor consultări și colaborări, care vin să genereze idei noi și inovative privind îmbunătățirea și modernizarea educației din țara noastră. Totodată, ministru i-a îndemnat pe participanți să fie activi și să vină cu propuneri constructive.

Menționăm că ateliere de lucru privind „Viziunea mea pentru școala noastră” au fost organizate și cu membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul general și partenerii de dezvoltare din Învățământul Profesional Tehnic. Urmează a fi consultate: cadrele didactice și manageriale din învățământul general, cel profesional tehnic și cel superior, precum și cei din școlile de arte, cele sportive și centrele de creație.

Atelierele de lucru „Viziunea mea pentru școala noastră” vor finaliza cu un forum educațional, care va fi organizat în luna decembrie, menit să generalizeze ideile apărute și dezvoltate în cadrul acestora.

In this article

Join the Conversation