Kremlinul acuză NATO: Este un bloc agresiv

NATO este un bloc agresiv” iar „Rusia are toate drepturile de a lua măsurile necesare, pe teritoriul Federației” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,...

NATO este un bloc agresiv” iar „Rusia are toate drepturile de a lua măsurile necesare, pe teritoriul Federației” a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând decizia Moscovei de a întări prezența militară în enclava Kaliningrad din regiunea baltică. Luni, un membru al Comisiei pentru apărare din Consiliul federației, camera superioară a Parlamentului rus, Victor Ozerov a declarat că în enclava Kaliningrad vor fi staționate sisteme defensive de rachete S-400 și rachete Iskander, care pot fi dotate cu focoase nucleare.

Ozerov a comentat pentru agenția de știri RIA că acesta este răspunsul Rusiei la scutul antirachetă american, instalat în estul Europei. Departamentul de stat american a avertizat că staționrea rachetelor Iskander la granița cu țări NATO nu face decât să „destabilizeze securitatea europeană”.

In this article

Join the Conversation