În Praga au fost discutate rezultatele implementării reformelor și ale dialogului politic intre Moldova și UE

Secretarul de stat, Daniela Morari a avut o întâlnire cu viceministrul pentru afaceri europene, Jakut Durr, și reprezentantul special pentru Parteneriatul Estic din cadrul ministerului ceh de...

Secretarul de stat, Daniela Morari a avut o întâlnire cu viceministrul pentru afaceri europene, Jakut Durr, și reprezentantul special pentru Parteneriatul Estic din cadrul ministerului ceh de Externe, Jana Sindelkova. În centrul atenției au fost ultimele evoluţii în cadrul dialogului politic RM-UE, principalele rezultate și provocări în implementarea Acordului de Asociere, modalităţile de extindere a cooperării pe dimensiunea Parteneriatului Estic.

Oficialii europeni au subliniat importanţa continuării reformelor în Republica Moldova şi a consolidării capacităţilor de comunicare strategică. Secretarul de stat, Daniela Morari, a prezentat interlocutorilor priorităţile Republicii Moldova privind cooperarea în cadrul noii structuri multilaterale a Parteneriatului Estic, precum şi stadiul actual al implementării priorităţilor PaE până în 2020. În context, au fost discutate posibilităţile de dezvoltarea a noilor inițiative pe dimensiunea cooperării bilaterale, dar şi de extindere a cooperării între statele asociate în cadrul Parteneriatului Estic. Părțile au realizat un schimb de opinii privind politica de securitate și apărare comună a UE, situația de securitate în plan regional, inclusiv în contextul procesului de soluționare a conflictului transnistrean. Partea moldovenească a fost asigurată de sprijinul politic continuu al partenerilor europeni în procesul de identificare a unei soluții politice viabile a conflictului în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

In this article

Join the Conversation