În parlament se discută despre plecarea lui Ghimpu

Joi, la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Voronin și Mihai Ghimpu au vorbit despre unele schimbări majore de pe arena politică moldovenească. Vladimir Voronin a declarat...

Joi, la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Voronin și Mihai Ghimpu au vorbit despre unele schimbări majore de pe arena politică moldovenească.

Vladimir Voronin a declarat că în curând Mihai Ghimpu nu va mai fi președintele Partidului Liberal. Liberalul a venit imediat cu o replică. Liderul PL l-a întrebat pe Vladimir Voronin dacă examinează cumva posibilitatea fuzionării dintre PCRM și PL. La alegerile prezidențiale din toamna anului curent, liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost votat de 1,8% dintre participanții la scrutin. Partidul Comuniștilor din Moldova nici nu a înaintat măcar un candidat, declarând că aceste alegeri sunt neconstituționale. Potrivit sondajelor din ultima perioadă, PL nu mai are nicio șansă să intre în Parlament la următoarele alegeri, iar PCRM înregistrează un declin continuu, membrii acestui partid migrând spre PDM și PSRM.

In this article

Join the Conversation