În cadrul unui flashmob, deputații Partidului „ȘOR” și ai PCRM au cerut demisia Guvernului: Afară din țara noastră!

Vremuri bune cu prețuri nebune! Jos Guvernul și guvernarea PAS, care au dus poporul de nas! Acestea sunt câteva dintre lozincile scandate în cadrul unui flash-mob organizat miercuri,...

Vremuri bune cu prețuri nebune! Jos Guvernul și guvernarea PAS, care au dus poporul de nas! Acestea sunt câteva dintre lozincile scandate în cadrul unui flash-mob organizat miercuri, în fața executivului, de membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, la care au participat și reprezentanții Partidului „ȘOR”. 

Oamenii de rând, care au participat la manifestație, s-au plâns că nu mai pot face față scumpirilor fără precedent și s-au arătat revoltați că guvernarea nu întreprinde nimic pentru a depăși situația dezastruoasă din țară.

„Actuala guvernare a făcut multe promisiuni. Ni s-a promis majorări de pensii și de salarii și că se va lupta împotriva corupției. Am sperat că la conducere vor veni tineri, cu studii la Harvard, cu o viziune sănătoasă. E adevărat, au venit tineri, dar care sunt tupeiști, înfumurați, diletanți în adevăratul sens al cuvântului. Nu vor sau nu pot să lucreze, dar nici nu le cer sfatul celor care se pricep la asta. Afară din țara noastră! Aceștia sunt dușmanii noștri”, a menționat o protestatară.

„Am așteptat vremurile bune, dar au venit cele mai grele și amărâte vremuri. 40 de deputați ai PAS au devenit milionari la aproximativ un an de guvernare. Să vă fie rușine! Sunteți niște nesimțiți! Treziți-vă, dragi moldoveni, aceasta este ultima șansă a noastră! Ei nu ascultă pe nimeni, nu se consultă pe nimeni, își fac propriile interese, pe ei nu-i interesează poporul”, a spus o altă participantă la flash-mob.

Deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Vadim Fotescu, au accentuat că Republica Moldova trăiește astăzi cele mai complicate vremuri de la independență încoace. Țara noastră trece printr-o criză a creșterii prețurilor fără precedent, în ultimii 20 de ani. Inflația atinge, în acest moment, 27 la sută, prețul gazului a înregistrat o creștere de șapte ori, timp de un an și jumătate, prețul energiei electrice a crescut cu 30%, iar furnizorii de energie electrică au cerut o nouă majorare a tarifelor. Totodată, prețul benzinei trece de pragul psihologic și va costa, joi, 30 de lei pentru un litru.

„Trebuie să mergem înainte împotriva guvernării. Le-am dat suficient timp pentru a-și demonstra capacitățile. Ce vedem în schimb? Prețuri mari, inflație de 27%. Nu vor să-i ajute pe oameni, resping inițiativele opoziției. Oamenii nu au nici bani și nici răbdare să mai facă față acestor „vremuri bune”. Jos Guvernarea! Jos Guvernul Maiei Sandu!”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

„De ce inflația în țara noastră este mai mare decât în celelalte țări din lume, inclusiv din cele care sunt supuse sancțiunilor sau sunt implicate în acțiuni militare? Guvernul trebuie să aibă un plan pentru a micșora această inflație, dar nu face nimic. Acțiunile executivului și ale celorlalte instituții ale statului nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în țară. Jos PAS!”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu.

Partidul „ȘOR” a decis să dea curs demersului Partidului Comuniștilor, care a îndemnat toate forțele politice de opoziție să se alieze pentru a protesta împreună față de regimul Maiei Sandu. Potrivit Partidului „ȘOR”, în aceste momente cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, există nevoia consolidării tuturor forțelor de opoziție parlamentare și extraparlamentare. Partidul „ȘOR” face apel, la rândul său, la toți oamenii de bună credință, care au obosit să fie bătaia de joc a guvernării PAS, să se alăture, pentru a face presiune pe autorități să scoată țara din criză și să rezolve problemele oamenilor.

In this article