Ilan Șor: Toți cei care îi fac astăzi hatârul dictatorului vor răspunde pentru aceste infracțiuni

„Toți cei care îi fac astăzi hatârul dictatorului vor răspunde pentru aceste infracțiuni”. Mesajul a fost reiterat de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul unei declarații...

„Toți cei care îi fac astăzi hatârul dictatorului vor răspunde pentru aceste infracțiuni”. Mesajul a fost reiterat de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul unei declarații difuzate de Consiliul Superior al Magistraturii la adresa lui.

„După ce Curtea de Apel Chișinău m-a condamnat în mod abuziv, la comanda regimului Maiei Sandu, pentru a-i șlefui un pic imaginea de dictator incompetent, i-am atenționat pe cei trei magistrați că vor răspunde pentru acest dezmăț și această sfidare a legislației. Imediat după asta, ei au difuzat un comunicat lung, în care au încercat să se victimizeze. După ei, a sărit ca ars și Consiliul Superior al Magistraturii, care se arată îngrijorat de soarta celor trei executanți ai comenzilor politice, care poartă mantii de judecător. CSM „condamnă presiunile asupra justiției” și „amenințările la adresa judecătorilor”. Păcat că nu au fost la fel de hotărâți și intransigenți când Maia Sandu le cerea să emită hotărâri cât mai rapid și conform așteptărilor sale, când îi amenința cu consecințe, dacă nu vor îndeplini aceste comenzi. Dacă o făceau atunci, poate își spălau puțin din imaginea de slugoi și călăi ai regimului”, notează Ilan Șor.

El a precizat că declarațiile sale privind verdictul dat de Curtea de Apel au fost interpretate denaturat. „Subliniez, eu nu ameninț pe nimeni și nu am de gând să fac rău nimănui. Eu doar amintesc despre faptul că toți cei care îi fac astăzi hatârul dictatorului vor răspunde pentru aceste infracțiuni. Să nu credeți că veți scăpa de pedeapsă. Ați vrut să o slujiți? Asumați-vă consecințele. Veți fi judecați cu aceeași asprime și veți fi răsplătiți cu aceeași monedă”, a subliniat Ilan Șor.

In this article