Ilan Șor: „Strategia lui Sandu – represiune și aplicarea forței”

Pe aeroportul din Chișinău, tinerilor – participanți la programul „Cunoaște Rusia”, organizat de ONG-ul „Eurasia” – nu li s-a permis să plece spre Moscova. Acest program îi ajută...

Pe aeroportul din Chișinău, tinerilor – participanți la programul „Cunoaște Rusia”, organizat de ONG-ul „Eurasia” – nu li s-a permis să plece spre Moscova. Acest program îi ajută pe tineri să avanseze în știință, antreprenoriat și alte domenii, evenimentul aducă peste 10.000 de participanți. Tinerii au fost ținuți la controlul pașapoartelor și împiedicați să plece cu avionul.

Ilan Șor, liderul blocului politic „Victorie”, a reacționat la acțiunile autorităților moldovenești, spunând că represiunea și forța este strategia lui Sandu.

„Acest lucru arată în primul rând că Sandu este un proiect european pe termen scurt, nu este conceput pentru o viață politică lungă. Să rupă rapid țara în bucăți și să plece este întreaga strategie. Altfel, doamna președinte nu ar trata cu atâta cinism viitorii alegători”, a spus Șor.

Liderul opoziției consideră că Sandu nu dorește legături cu Rusia în așa măsură încât să fie gata să oprească cu forța tinerii la controlul pașapoartelor.

In this article