Ilan Șor: “Sandu face tot posibilul pentru a pregăti terenul pentru anexare”

Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” a criticat interviul acordat de premierul român Marcel Ciolacu, în care acesta susține că în Republica Moldova “nu există limba moldovenească și...

Ilan Șor, liderul blocului politic “Victorie” a criticat interviul acordat de premierul român Marcel Ciolacu, în care acesta susține că în Republica Moldova “nu există limba moldovenească și nici moldoveni, există doar limba română și români”.

Liderul opoziției a declarat că nu se poate aștepta la altceva, având în vedere că guvernul moldovean și-a abandonat propria identitate.

“Maia Sandu face tot posibilul pentru a pregăti terenul pentru anexare: instituirea limbii române, umplerea țării cu “experți” români, primirea militarilor străini cu pâine și sare”. Desigur, Ciolacu crede că ea este “singura soluție democratică pentru Republica Moldova”. Numai că “democrația” lui înseamnă renunțarea noastră completă la independență și suveranitate în favoarea României”, a declarat Ilan Șor.

El consideră că principala amenințare la adresa Republicii Moldova nu vine “din străinătate, ci de la trădătorii din interiorul țării”.

“Politicienii corupți ar trebui să înțeleagă că Moldova aparține poporului său și nu celor care visează să devină parte a României”, a conchis Șor.

In this article