Ilan Șor: Regimul Sandu-PAS a avut nevoie de un CSM de buzunar, ca să fie strâns la o masă și pus în fața „șefului de peste ocean”

Vizitele la instituțiile de stat ale unui ambasador, care le dă indicații reprezentanților statului în care este acreditat, depășesc uzanțele diplomatice. Atenționarea vine din partea președintelui Partidului „ȘOR”,...

Vizitele la instituțiile de stat ale unui ambasador, care le dă indicații reprezentanților statului în care este acreditat, depășesc uzanțele diplomatice. Atenționarea vine din partea președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a explicat că trădare de patrie și acțiune diversionistă este atunci când un cetățean străin, fie și ambasador, îți spune ce și cum trebuie să faci în Republica Moldova.

„Este foarte clar pentru toți că acest cetățean străin, diplomat, reprezintă interesele țării sale, iar cei care ascultă și execută orbește instrucțiunile, sunt adevărații diversioniști, care lucrează împotriva țării noastre, împotriva cetățenilor Republicii Moldova. Încă un exemplu elocvent în acest sens este discuția de astăzi a șefului diplomației americane la Chișinău cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, instituție care trebuie să fie independentă și să se subordoneze exclusiv Constituției și legilor Republicii Moldova”, a exemplificat Ilan Șor.

El este de părere că toți demnitarii PAS li se subordonează cetățenilor străini, care o controlează total și pe șefa lor politică, Maia Sandu.

„Tocmai de aceea regimul Sandu-PAS a avut nevoie de un CSM de buzunar, ca să fie strâns la o masă, pus în fața „șefului de peste ocean” și să execute indicațiile de peste hotare”, a menționat Ilan Șor, cu referire la vizita de astăzi a CSM la Ambasada SUA.

El subliniază că, în astfel de condiții, nu poate fi vorba despre niciun fel de justiție independentă în Republica Moldova.

„Independența întregii justiții moldovenești a încăput într-o singură poză, în care șeful este un cetățean american. Pentru că sunt patriot al Republicii Moldova și spun adevărul, sunt persecutat de America și Europa. Pentru că ei au nevoie de regim marionetă la Chișinău, care să tacă și să facă tot ce li se ordonă, chiar dacă majoritatea acțiunilor sunt orientate împotriva intereselor Moldovei și împotriva cetățenilor țării noastre”, a notat Ilan Șor.

In this article