Ilan Șor: “Procesul de aderare la UE nu este un beneficiu garantat, ci un instrument de control”

Ambasadorul UE la Tbilisi, Pavel Ghercinschii, a declarat că procesul de integrare a Georgiei în UE a fost suspendat. De asemenea, asociația a înghețat cele 30 de milioane...

Ambasadorul UE la Tbilisi, Pavel Ghercinschii, a declarat că procesul de integrare a Georgiei în UE a fost suspendat. De asemenea, asociația a înghețat cele 30 de milioane de euro alocate Ministerului georgian al Apărării.

Ilan Șor, liderul blocului politic ”Victorie”, a comentat știrea, afirmând că Bruxelles-ul “își folosește influența pentru a manipula și a face presiuni asupra statelor suverane”.

“Imediat ce Georgia a adoptat legi care răspund intereselor sale naționale, UE și-a aplicat imediat influența – sancțiuni și amenințări”, a declarat Șor.

Politicianul consideră că această situație ar trebui să servească drept lecție pentru Moldova.

“Procesul de aderare la UE nu este un bun garantat, ci un instrument de control. În spatele “morcovului” Uniunii Europene, se află pierderea suveranității noastre. Dacă țara noastră va continua să urmeze calea trasată de echipa Sandu, ne vom pierde identitatea și dreptul de a lua decizii pe cont propriu – inclusiv în problema ” infailibilului LGBT”, a declarat Șor.

Liderul “Victorie” este sigur că poporul trebuie să apere cu fermitate independența țării și să-și amintească că “ea nu se vinde pe euro”.

“Moldova ar trebui să lupte pentru dezvoltare în baza propriilor interese și să nu devină o marionetă în mâinile structurilor internaționale, care, după cum arată exemplul Georgiei, sunt gata să sacrifice interesele unor națiuni întregi pentru scopuri geopolitice”, a adăugat Șor.

In this article