Ilan Șor: Pe timp de criză, regimul marionetelor de la Chișinău dublează salariile paraziților din Guvern

Republica Moldova este condusă de smintiți. Așa a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, hotărârea de astăzi a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat, prin care miniștrilor urmează...

Republica Moldova este condusă de smintiți. Așa a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, hotărârea de astăzi a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat, prin care miniștrilor urmează să li se dubleze salariile din 1 iunie. Liderul opoziției consideră asta, alături de summitul european de la Chișinău, drept o petrecere pe timp de ciumă.

„Lucrurile în țara noastră se agravează cu o viteză halucinantă. În fiecare zi, mi se creează impresia că suntem conduși de niște smintiți, care vor să distrugă țara cu tot dinadinsul și se pare că sunt în criză de timp. Astăzi, Guvernul condus de narcobaronul Recean, valetul nebunei din Președinție, a aprobat un proiect de rectificare a bugetului de stat, care prevede că dublarea salariilor miniștrilor, chiar din 1 iunie – cadou de Ziua Internațională a Copilului. Pe timp de criză, de situație excepțională, regimul marionetelor de la Chișinău dublează salariile paraziților din Guvern. În loc de 26.500 de lei, gruparea de hoți va primi aproape 52 de mii de lei. Asta după ce le-au majorat o dată, din 1 ianuarie, de la 19.520 de lei la 27.790 de lei sau cu peste 8.000 de lei. Argumentul este acesta: „Miniștrii merită mai mult!” (Dă-i omului mai mult decât merită și el va considera că merită mai mult decât îi dai)”, se revoltă Ilan Șor.

El precizează că, tot azi, Guvernul a respins proiectul de lege elaborat de fracțiunea Partidului „ȘOR”, care prevede acordarea unui suport financiar unic de 3.000 de lei pentru pensionarii și nevoiașii cu venituri de până la 5.000 de lei. „Pentru cei săraci, banda Maiei Sandu și a lui Recean nu au bani. Ei consideră că pensionarii nu merită mai mult – „nu vă niorlăiți!”. Nu veți găsi astăzi o țară, în care miniștrii să-și dubleze salariile de două ori în jumătate de an. Moldova este o excepție, pentru că este condusă de o gloată de nebuni. Acești nebuni, care le-au furat copiilor sărbătoarea de 1 iunie, își trag un chiolhan de zile mari – petrecere pe timp de ciumă!”, subliniază Ilan Șor.

El a criticat și inițiativa Maiei Sandu privind crearea unui centru comun de combatere a așa-zisei propagande. „Și pentru că poporul le permite, nebuna țării a decis să-și mai tragă o structură după calapodul lui Goebbels, cu denumirea extravagantă „Patriot”, cu ajutorul căreia să îndobitocească poporul și să sugrume opoziția și oamenii cu mintea trează. Toate aceste derapaje grosolane vor fi udate, joi, cu vin moldovenesc și sarmale. Cât vom mai răbda această râie pe corpul țării?”, a notat Ilan Șor.

In this article