Ilan Șor: PAS vrea să atragă țara în război, ca să deturneze atenția de la criza internă

Ilan Șor îi cere explicații Maiei Sandu în legătură cu declarațiile președintelui Consiliului European, Charles Michel, care a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău...

Ilan Șor îi cere explicații Maiei Sandu în legătură cu declarațiile președintelui Consiliului European, Charles Michel, care a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău că UE ar intenționa să ofere sprijin militar Republicii Moldova. El i-a amintit guvernării PAS că țara noastră este neutră, iar dacă aceasta nu este în stare să-i păstreze acest statut, să plece imediat în demisie. Potrivit lui, moldovenii sunt un popor pașnic și n-au nevoie de vărsări de sânge, de dragul unor interese străine.

Într-o înregistrare video pe Facebook, Ilan Șor a menționat că, în ultima vreme, asistăm la un șir întreg de provocări, menite să atragă, cu orice preț, Republica Moldova într-un conflict armat.

„Avem, în aceste zile, tot mai multe semnale că guvernarea PAS încearcă să împingă țara în război, nu fără girul unor părți interesate în destabilizarea situației. Astăzi, președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună Maia Sandu, că UE ar intenționa să ofere sprijin militar Republicii Moldova. Despre ce sprijin militar vorbește oficialul european și ce ascund, de fapt, aceste declarații?”, a întrebat politicianul.

În opinia lui, acest mesaj vine în contradicție flagrantă cu statul de neutralitate al Republicii Moldova, prevăzut în Constituție, și îi expune la riscuri majore pe cetățenii moldoveni. Cu toate acestea, autoritățile noastre evită să clarifice situația.

„Îi cerem președintelui Maia Sandu și tuturor factorilor de decizie să înceteze imediat aceste provocări și să nu admită în niciun caz tensionarea situației. În plus, le cerem să adopte o poziție clară și fermă împotriva oricărei implicări a Republicii Moldova în război și să dezmintă public aceste zvonuri, dacă nu sunt adevărate. Le amintesc celor de la guvernare că Republica Moldova este un stat neutru, iar cetățenii n-au nimic de împărțit cu nimeni și singurul lucru pe care și-l doresc este ca la noi să fie pace. Aveți doar două variante, fie ne garantați pacea, fie plecați imediat din funcții”, a menționat Ilan Șor.

Mai mult, el a accentuat că, în acest fel guvernarea PAS vrea să atragă țara în război, pentru a se ascunde de mânia poporului, pentru crizele sociale pe care le-a provocat.

„Noi înțelegem că celor de la guvernare le este foarte convenabilă această situație, deoarece speră că oamenii vor uita de problemele care există astăzi. Înțelegem că lor le convine să vorbească despre război și să-și ascundă eșecurile în spatele acestor povești. Aceasta este o crimă față de Republica Moldova și cetățenii ei. Vă avertizez că, dacă veți mai lansa măcar încă o declarație provocatoare, vom fi nevoiți să acționăm dur și hotărât. Mai bine să vă alungăm pe voi, decât să admitem să se verse sângele cetățenilor noștri”, a avertizat Ilan Șor.

In this article