Ilan Șor: „Moldova trebuie să devină un partener cu drepturi depline al Rusiei și al UEE”

Politica actualului partid de guvernământ PAS restricționează drastic exportul de produse din Moldova în Rusia și alte țări din spațiul post-sovietic, lipsind astfel de locuri de muncă sute...

Politica actualului partid de guvernământ PAS restricționează drastic exportul de produse din Moldova în Rusia și alte țări din spațiul post-sovietic, lipsind astfel de locuri de muncă sute de mii de cetățeni de rând ai Republicii, a declarat liderul blocului politic „Victorie” Ilan Șor.

Uniunea Europeană, la care puterea actuală dorește atât de mult să adere, va putea oferi Moldovei doar soarta Țărilor Baltice, unde nu mai există fabrici și întreprinderi, iar populația s-a redus de câteva ori.

Pentru ca familiile moldovenești să fie reîntregite, guvernul trebuie să asigure locuri de muncă oamenilor, iar mărfurilor – piețe de desfacere. Moldova are o mulțime de terenuri fertile, livezi și podgorii, dar guvernarea actuală nu poate și nu dorește să le gestioneze în mod înțelept.

„Sandu cerșește de la UE fărâmituri de pe masă în loc să renască propria producție și să vândă produsele moldovenești. Avem o piață imensă lângă noi – Uniunea Economică Euroasiatică și Rusia. Am deschis recent primul magazin „Eurasia” la Moscova și acesta se bucură de un mare succes”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui, cetățenii spațiului post-sovietic, aproximativ 350 de milioane de oameni, nu uită de fructele, dulciurile și vinul moldovenesc. Și ei vor să vadă aceste mărfuri. Dezvoltarea relațiilor comerciale va putea să le îndeplinească visele și să ofere locuri de muncă locuitorilor Moldovei.

„Dacă vom reuși să pătrundem pe această piață, sute de mii de moldoveni vor obține locuri de muncă bine plătite, așa cum se întâmpla odinioară în înfloritoarea Moldovă sovietică. Deci, ce vrem să fim: un soi de mâna a doua pentru Uniunea Europeană sau un partener comercial cu drepturi depline al Rusiei și al UEE? Pe 20 octombrie, spuneți NU UE. Noi vom merge acolo unde suntem așteptați”, a conchis Ilan Șor.

In this article