Ilan Șor: „Libertatea de circulație este un drept constituțional într-o societate normală”

Autoritățile moldovenești au început să rețină cetățeni în transportul public fără motive sau explicații. Oamenii sunt coborâți din autobuze, microbuze și taxiuri. La aeroportul din Chișinău iarăși sunt...

Autoritățile moldovenești au început să rețină cetățeni în transportul public fără motive sau explicații. Oamenii sunt coborâți din autobuze, microbuze și taxiuri. La aeroportul din Chișinău iarăși sunt reținuți pasageri.

Locuitorii sunt obligați să semneze acte prin care declară că nu au nicio legătură cu blocul „Victorie”.

Liderul blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a calificat ceea ce se întâmplă drept „un abuz al puterii nerușinate”.

„Libertatea de circulație este un drept constituțional într-o societate normală. Oameni care nu au încălcat NIMIC sunt scoși din mijloacele de transport, urmăriți, reținuți. Sunt împiedicați să călătorească în interiorul țării. Poliția încearcă să le strecoare oamenilor fel de fel de acte fără putere juridică să le semneze, îi intimidează, îi amenință”, a declarat Șor.

Politicianul a declarat că Sandu și PAS vor răspunde pentru această ilegalitate conform legii, iar blocul său va oferi tuturor păgubiților asistența necesară pentru a-și apăra drepturile.

El a fost susținut de deputatul Marina Tauber. Ea consideră că autoritățile PAS au transformat țara într-o închisoare, unde fiecărui cetățean i se poate interzice orice.

„Oamenii nu se mai simt în siguranță când polițiștii subordonați lui Sandu sunt în stradă. Din păcate, aceasta este realitatea noastră”, a declarat Tauber.

Deputatul a adăugat că actele pe care poliția îi obligă pe cetățeni să le semneze nu au valoare juridică.

In this article