Ilan Șor: Ei vor să ne umilească și să ne distrugă poporul

Bugetul pentru flori al Președinției depășește bugetul anual al unei primării, iar ceea ce cheltuiesc zilnic președintele Parlamentului și premierul este mai mult decât cheltuiește un om pentru...

Bugetul pentru flori al Președinției depășește bugetul anual al unei primării, iar ceea ce cheltuiesc zilnic președintele Parlamentului și premierul este mai mult decât cheltuiește un om pentru lemne de foc. Reproșurile au fost aduse astăzi de președintele Partidului „ȘOR”, în timpul acțiunii de protest din capitală.

Ilan Șor a menționat că guvernarea sfidează poporul și îl minte.

„De ce protestăm? Pentru că oamenii din Moldova o duc foarte greu. Oamenii nu pot să plătească facturile, pentru că guvernarea nu se gândește la oameni, îi este în cot de popor și poporul a ieșit la proteste, pentru a schimba situația. Prețul pentru gaz a crescut de șapte ori. Electricitatea s-a scumpit de patru ori. Au admis ca legumele și fructele noastre să nu mai poată fi exportate. Oamenii nu știu cum vor ierna, iar ei se plimbă peste hotare și huzuresc. Au adus țara în situația în care mâncarea pentru un câine de la MAI este mai scumpă decât ceea ce mănâncă pensionarul. Au admis ca bugetul pentru florile de la Președinție să fie mai mare decât bugetul unei primării. Grosu și Gavrilița cheltuiesc zilnic mai mult decât oamenii pentru lemne de foc iarna”, a specificat Ilan Șor.

El a acuzat guvernarea de cinism.

„Le spun oamenilor să economisească, dar ei huzuresc. Trăim într-o țară în care poliția le arăta, cândva, puterea altora, iar acum o arată față de popor. De ce? Pentru că lor le este în cot de oameni. Ei vor să ne umilească și să ne distrugă poporul, pentru a vinde țara la preț de nimic. La ei totul va fi bine, iar de voi îi doare în cot. Noi protestăm pașnic de opt săptămâni, iar ei spun că noi facem provocări. Sub acest pretext, arestează reprezentanții opoziției. Partidul „ȘOR” pe care îl conduc, majoritatea liderilor sunt în închisoare. Noi nu ne temem de procuratura lor, de închisorile lor. Pentru că noi știm că adevărul e de partea noastră”, a mai spus Ilan Șor.

In this article