Ilan Șor: Discursul Maiei Sandu în sala de ședințe a Parlamentului, fără prezența opoziției, este primul semn al unei dictaturi veritabile

Primul semn clar al unei dictaturi veritabile. Așa a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, discursul de astăzi al Maiei Sandu în Parlament, în lipsa reprezentanților opoziției. El...

Primul semn clar al unei dictaturi veritabile. Așa a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, discursul de astăzi al Maiei Sandu în Parlament, în lipsa reprezentanților opoziției. El sugerează că șefa statului a procedat în acest mod pentru a evita criticile, mai ales că pentru ele există multe motive.

„Despre ce credeți că a vorbit Maia Sandu? Desigur că nu despre achitarea facturilor, nici despre indexarea pensiilor și, cu atât mai puțin, despre deschiderea noilor întreprinderi. Maia Sandu ne-a furnizat din nou povestea despre nu știu ce viitor luminos. Maia, nimeni nu mai crede în poveștile tale și sunt sigur că nici tu nu mai crezi, ci le povestești pentru europeni, ca să te iubească, să poți merge la ei, ca să trăiești mult și bine. Întrebarea este când vei pleca, în sfârșit, pentru că toți s-au săturat de tine”, a notat Ilan Șor.

El i-a reproșat Maiei Sandu că a adus numai sărăcie în Republica Moldova.

„Ai băgat țara într-o criză economică sălbatică. Atât de rău ca astăzi în Moldova nu s-a mai trăit vreodată – oamenii pur și simplu nu mai au bani. Maia, tu ai transformat țara într-un stat polițienesc, unde poliția își permite orice dezmăț. În timp ce poporul îți cere ajutorul, tu asmuți împotriva lui poliția. Oamenii se roagă de tine, iar tu îi ciomăgești. Maia, tu ai privat Republica Moldova de statul de drept. Le-ai furat oamenilor ultimul drept fundamental – dreptul la alegere. Orice alegere o anulezi, o desființezi și pentru tine alegerea nu are valoare. La ce bun să mai alegem, dacă Maia a decis cine să fie și cine să nu fie? Ai distrus, de fapt, țara”, a specificat Ilan Șor.

El a mai menționat că șefa statului execută ordinele „stăpânilor săi din Occident” și că o face pentru că are planuri de a emigra.

„Maia, tu chiar ești Hitler, numai că el avea sprijinul populației, iar la noi majoritatea populației își dorește astăzi ca tu să pleci. A veni astăzi în Parlamentul gol și a mă acuza că, împreună cu echipa mea, destabilizez astăzi situația din țară, este de-a dreptul hilar. A mă acuza de legături cu Rusia, deși mă aflu în Israel, este prostesc. În definitiv, știm că tu îi ai de proști pe oameni și consideră că ei te ascultă și, cel mai important, că te cred. Nu, Maia, oamenii nu te mai cred. E timpul să înțelegi că e timpul să pleci. În spatele meu nu stă nici Kremlinul, nici FSB și nici altcineva. În spatele meu o să găsești doar poporul Republicii Moldova, pe ale cărui interese le voi apăra până la capăt. Vrei tu sau nu vrei, eu voi obține ca poporul meu să trăiască bine”, a subliniat Ilan Șor.

In this article