Ilan Șor, către protestatari: Procurorul general interimar va sta la pușcărie!

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a ținut un discurs în fața protestatarilor adunați astăzi în fața sediului Procuraturii Generale. El a explicat de ce manifestațiile se desfășoară în...

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a ținut un discurs în fața protestatarilor adunați astăzi în fața sediului Procuraturii Generale. El a explicat de ce manifestațiile se desfășoară în fața acestei instituții. 

„Procuratura Generală o ajută pe Maia Sandu să-și păstreze regimul dictatorial. Noi cerem să fie eliberată Procuratura Generală. Această instituție este condusă de un corupt, care s-a îmbogățit ilegal”, a explicat Ilan Șor.

Liderul opoziției a mai menționat că, într-o țară civilizată, după informațiile apărute pe Telegram, prin care s-a văzut că puterea în țară a fost preluată de corupți, care trebuie să stea la pușcărie, urmau demisii, iar ei stau la guvernare.

„Noi trebuie să forțăm demisia acestui regim și să organizăm alegeri anticipate. Procurorul general va sta la pușcărie, pentru acele ilegalități pe care le comite. Victoria va fi de partea noastră!”, a mai spus Ilan Șor.

Anterior, președintele Partidului „ȘOR” a anunțat că regimul Maiei Sandu se ține pe doi piloni – Procuratura Generală și Curtea Constituțională, care îi oferă acoperire juridică. De aceea, scopul primordial al protestelor trebuie să fie eliberarea din captivitate a celor două instituții și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

In this article