Ilan Șor: Bandiții cu epoleți ai Maiei Sandu au furat 5,5 milioane de lei de la oameni

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, acuză regimul Maiei Sandu de furtul a 5,5 milioane de lei de la cetățenii Republicii Moldova. Este vorba despre banii destinați pentru transport...

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, acuză regimul Maiei Sandu de furtul a 5,5 milioane de lei de la cetățenii Republicii Moldova. Este vorba despre banii destinați pentru transport și hrană, pe care Ilan Șor le-a transmis cetățenilor, ca să poată participa la protestele antiguvernamentale, să-și apere drepturile constituționale, pentru a obține tarife, prețuri mai mici și un trai decent. Totodată, Ilan Șor îi avertizează pe cei de la guvernare că vor avea coșmaruri, dacă liderii regionali ai Partidului „ȘOR” nu vor fi eliberați în cel mult 72 de ore.  

„La indicația dictatorului Maiei Sandu, hoții și bandiții cu epoleți au furat 5,5 milioane de lei de la cetățenii care luptă pentru un trai decent și un viitor mai bun. Sunt banii pentru transport și hrană pe care i-am transmis cetățenilor Republicii Moldova, care vor să protesteze față de regimul Maiei Sandu, împotriva dezmățului, sărăciei, foamei și frigului la care au fost condamnați. Asta în condițiile în care regimul Maiei Sandu i-a adus pe oameni într-o situație extrem de dificilă, le-a luat toți banii din buzunare și nu-și permit să ajungă la manifestații, pentru a-și apăra drepturile. Ce fapte ilegale am comis? De ce au fost luați banii care aparțin cetățenilor? Am anunțat din start că îi voi ajuta să ajungă la proteste”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, Ilan Șor cere eliberarea liderilor regionali ai Partidului „ȘOR”.

„24 de lideri regionali ai Partidului „ȘOR” au fost arestați. Cât de democratice sunt aceste acțiuni, se încadrează acestea în limitele legii? Înțelegem că vă temeți de proteste, că faceți tot posibilul pentru a le împiedica, motiv pentru care continuați să-i umiliți pe cetățeni și să-i arestați pe oamenii incomozi sistemului, care luptă împotriva regimului. Dacă timp de 72 de ore, liderii Partidului „ȘOR” nu vor fi eliberați, vom veni la casele și birourile voastre, acolo unde vă odihniți, și veți vedea coșmaruri nu în somn, ci în realitate. Vă îndemn să nu încercați să zădărniciți protestele, că nu vă va reuși. Oamenii vă urăsc. Sunteți niște putegraiuri care sufocați cetățenii țării noastre. Nu vă vom permite să vă bateți joc de oameni”, a conchis Ilan Șor.

Următorul protest național antiguvernamental va avea loc duminică, 23 octombrie, ora 15:00, în Piața Marii Adunări Naționale.

In this article