Ilan Șor: Air Moldova este adusă la faliment de către Dorin Recean, pentru a favoriza compania Hi Sky

Guvernarea dorește să distrugă astăzi Air Moldova, pentru a favoriza dezvoltarea companiei Hi Sky, din care obține finanțare. Dezvăluirea a fost făcută de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan...

Guvernarea dorește să distrugă astăzi Air Moldova, pentru a favoriza dezvoltarea companiei Hi Sky, din care obține finanțare. Dezvăluirea a fost făcută de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a explicat atât schema prin care Air Moldova este adusă la faliment, cât și conexiunile și implicarea premierului Dorin Recean în acest proces.

„Din câte cunosc, pe conturile acestei companii se află o sumă impunătoare de resurse la Moldova Agroindbank. Aceste resurse ar fi suficiente pentru operarea tuturor zborurilor care sunt astăzi anulate. Din motive necunoscute, Moldova Agroindbank a blocat aceste resurse ale companiei Air Moldova. Aici intervin doi factori. Unul dintre aceștia este că un vicepreședinte al băncii este soția narcobaronului Dorin Recean. Președinte al consiliului de administrație este finanțatorul Maiei Sandu. Asta nu vă sugerează nimic?”, a specificat Ilan Șor.

El a amintit despre începuturile procesului de distrugere a companiei Air Moldova. „A fost furată de către Scorpan și Sula, fost director financiar, și lăsată fără bani. Cu banii furați de la Air Moldova, acești oameni au creat compania Hi Sky. Desigur că noi toți am văzut, din discuțiile (de pe Telegram) lui Recean că acest Sula este prietenul lui. După cum vă dați seama, lui Recean îi vin sume nebune de la Hi Sky. Acum, întreb, la ce bun Maia Sandu și narcomanul Recean vor să distrugă Air Moldova? Desigur că pentru a ajuta compania Hi Sky, care va câștiga mai mult și va oferi mai mulți bani pentru narcoman”, a menționat Ilan Șor.

El a calificat aceste acțiuni drept atac raider – total, fără precedent și fără nicio limită. „De aceea, mă adresez către toți cetățenii Republicii Moldova: Prieteni, exact cum distrug aviația, acești raideri distrug întreaga țară. Nu le-a rămas însă mult timp. Trăiască acel moment când cu capul de asfalt va fi dat acel care este autorul acestei expresii”, a subliniat Ilan Șor.

In this article