Ghișeul unic electronic, prezentat la Bălți. Oamenii de afaceri din regiune vor putea depune cereri în regim online

În municipiul Bălți a fost prezentat Ghișeul unic electronic, în cadrul unui eveniment public, cu participarea oamenilor de afaceri din regiunea de nord a țării. Ghișeul unic...

În municipiul Bălți a fost prezentat Ghișeul unic electronic, în cadrul unui eveniment public, cu participarea oamenilor de afaceri din regiunea de nord a țării. Ghișeul unic electronic vine să înlesnească obținerea actelor permisive pentru oamenii de afaceri, se precizează într-un comunicat al Ministerului Econmiei și Infrastructurii.

Potrivit Breaking News, sistemul informațional permite solicitarea, achitarea și obținerea actelor permisive exclusiv online. Fiecare act permisiv are un pașaport ce descrie detaliat pașii pe care trebuie să-i parcurgă solicitantul unui act permisiv, taxa de stat și termenele de eliberare etc.

Acest lucru va permite depunerea oricărei cereri în regim online, pe portalul servicii.gov.md, inclusiv încărcarea documentelor confirmative necesare. Solicitantul va primi o confirmare automată că cererea a fost depusă, cu termenul de eliberare, apoi va primi notificări privind etapa de procesare a cererii. Sistemul automatizat extrage singur datele existente în registrele de stat, conectate prin intermediul MConnect — de la situația achitărilor față de bugetul public național la valabilitatea licențelor sau a autorizațiilor.

Ghișeul Unic de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive este finanțat de Banca Mondială prin Proiectul Ameliorarea Competitivității II și a fost lansat pe data de 09.07.2018.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Vadim      

    Cum s-a dus Usatii, cum au inceput a se face lucruri bune la Balti.