FOTO // Lacul Orhei a fost transformat în cea mai frumoasă atracție turistică și zonă de agrement – totul GRATUIT

Pe note muzicale în cadrul unui mega concert și o petrecere cu spumă, în fața a zeci de mii de orheieni, lacul Orhei s-a deschis pentru...

Pe note muzicale în cadrul unui mega concert și o petrecere cu spumă, în fața a zeci de mii de orheieni, lacul Orhei s-a deschis pentru vizitatori.

La eveniment au participat viceprimarii orașului și Fracțiunea „Pentru Orhei”.

Pe scena din aer liber, cei prezenți au dansat sub melodiile cântate de Iuliana Beregoi, Dara și s-au distrat de minune la o mega petrecere cu spumă și DJ.

Lacul Orhei are o istorie de peste 40 ani, iar după suprafață e al doilea din Republica Moldova. Cu părere de rău, în ultimii 20 de ani, fostele administrații locale nu au acordat atenție acestui loc de odihnă, lacul degradând constant.
Recent, la indicația Primarului de Orhei, Ilan ȘOR, lacul Orhei a devenit un șantier de constrcuție, în care zeci de muncitori au lucrat în sistem de ture, iar astăzi, acest obiectiv important, a devenit o adevărată zonă de agrement modernă și de nerecunoscut.

Potrivit administrației Primăriei Orhei, proiectul lacului este unic la noi în țară și reprezintă cel de-al doilea proiect major de importanță strategică, realizat de echipa Primarului Ilan ȘOR.
Lacul dispune de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș. Plajele au fost amenajate cu peste 6 tone de nisip alb, de cea mai înaltă calitate.

Totodată, zona lacului a fost extinsă, fiind amenajată o alee cu felinare, pergol, bănci, flori, arbori și arbuști.
De asemenea, pe întreg teritoriul al lacului au fost instalate dispozitive de iluminat moderne. În exclusivitate, pentru iubitorii de fotbal, volei au fost construite două terenuri sportive moderne.
Totodată, peste 200 tone de metal și 6 mii de metri pătrați de pavaj au fost utilzate la reconstrucția barajului, peretelui de sprijin și zonele adiacente ale lacului.

Lacul Orhei, va deveni o zonă de atracție turistică și pentru cei mici, fiind amenajat un parc de distracții cu tobogane, trambuline, și un teren de fotbal, destinat copiilor.
Întreaga zonă a lacului a fost dotată cu sisteme audio și video.

Mai mult, pentru vizitatori a fost amenajată o parcare cu o capacitate de circa 50 de automobile.

În același timp, la indicația lui Ilan ȘOR au fost reconstruite și căile de acces spre lac. Astfel, ieri, 1 iulie a fost inaugurată strada Nicolae Stamati, care a fost reconstruită, în premieră, de Întreprinderea municipală SCL, cu resurse și capacități proprii.

Copacii din zona lacului au fost iluminați artistic, reflectând pe apa lacului o gamă de lumini coloristică.
Potrivit, Primarului de Orhei, acest obiect strategic a fost reconstruit pentru ca orășenii să se simtă bine, la ei acasă, în orașul Orhei.
„Eu nu o dată am spus și o voi spune și astăzi, pentru mine, este important ca dvs, orheienii să duceți o viață decentă, să vă simțiți bine, confortabil și în siguranță, de aceea, împreună cu echipa mea, depunem toate eforturile pentru a vă crea condiții moderne aici, acasă, în orașul nostru drag pe nume Orhei, a punctat edilul printr-un mesaj trasnmis orheienilor.

Mai mult, Ilan ȘOR a specificat că „Timp de doi ani de mandat în funcția de Primar al Orheiului, eu nu m-am ghidat după niște șabloane pentru administrarea orașului și nici după formalități, dar după acele probleme și nevoi reale, pe care, în primul rând, le-am auzit de la Dumneavoastră. Împreună am reușit să realizăm multe proiecte, desigur că mai avem de muncit, dar cu susținerea dvs, prin muncă, pas cu pas, le vom reuși pe toate. ”

In this article

Join the Conversation