Femeie din capitală, reținută de CNA. Ar fi cerut 12 000 euro şi 22 000 lei de la un bărbat, promițându-i o decizie  favorabilă într-un dosar civil

O femeie din capitală a fost reţinută de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectată de trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat,...

O femeie din capitală a fost reţinută de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectată de trafic de influenţă. Bănuita ar fi pretins de la un bărbat, timp de doi ani, 12 000 de euro şi 22 000 de lei sub pretextul că ar avea influenţă asupra unor judecători din cadrul judecătoriei Botanica şi că îi poate determina să adopte o decizie  favorabilă într-un dosar civil.

Potrivit denunţătorului femeia i-ar fi promis că poate să-i soluţioneze problema legată de confirmarea dreptului de proprietate asupra unui apartament din Chişinău.

Timp de 2 ani însă, problema a rămas nesoluţionată, iar femeia ar fi primit de la denunţător 12 000 de euro pentru pretinsa mituire a judecătorilor. În realitate, bănuita şi-ar fi însuşit banii, estorcând, în continuare, alte 22 000 de lei.

Ieri, ofiţerii CNA şi procurorii au percheziţionat biroul de serviciu al bănuitei de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv procuri, titluri executorii şi ştampile cu semne evidente de falsificare.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. Femeia riscă până la 7 ani de închisoare.

În prezent, bănuita se află în izolatorul CNA, fiind reţinută pentru 72 de ore.

 

Urmărirea penală se desfăşoară sub conducerea Procuraturii anticorupţie.

 

Notă: până la o decizie definitivă a instanţei de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

 

In this article

Join the Conversation