Expoziție de fotografii la Parlament, cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei

Cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei, Parlamentul va organiza expoziția de fotografii a fotografilor acreditați la Parlament. Evenimentul cu genericul „Parlamentul în 27 de...

Cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei, Parlamentul va organiza expoziția de fotografii a fotografilor acreditați la Parlament. Evenimentul cu genericul „Parlamentul în 27 de file” este la a II-a ediție.

Expoziția va cuprinde imagini inedite, color, realizate în perioada anilor 2017-2018. Imaginile-document surprind momente inedite din viața politică a țării, diverse evenimente și acțiuni desfășurate la Parlament.

Imaginile au fost realizate de 9 fotografi din presa scrisă și cea on-line, acreditați la Parlament: Constantin Grigoriță, Mihai Vengher, Doru Dumitru, Elena Covalenco, Andrei Boguș, Eduard Bîzgu, Timur Palii, Miroslav Rotari și Vlad Culiomza.

„Fotojurnalismul dintotdeauna a fost expresia autentică a libertății presei. Fotografiile nu doar informează, dar și documentează cele mai relevante episoade din realitatea noastră, păstrându-le pentru viitor”, este mesajul organizatorilor evenimentului.

Expoziția va fi realizată la inițiativa Parlamentului, fiind o recunoaștere a importanței pe care Legislativul o acordă bunei colaborări cu mass-media și libertății de expresie. Aceasta va fi deschisă în perioada 3 – 25 mai 2018.

Tot de Ziua mondială a libertății presei, jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media și ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău vor efectua o vizită de informare la Parlamentul Republicii Moldova și vor discuta cu președintele Andrian Candu. Vizita va avea loc pe data de 3 mai, începând cu ora 09.00.

In this article

Join the Conversation