Droguri în valoare de 900 000 de lei, confiscate de Poliție. Șase indivizi, reținuți

Droguri în cantităţi mari şi deosebit de mari de tip ,,Heroină’’, au fost depistate de oamenii legii, la domiciliile și în mașinile a șase indivizi cu vârstele...

Droguri în cantităţi mari şi deosebit de mari de tip ,,Heroină’’, au fost depistate de oamenii legii, la domiciliile și în mașinile a șase indivizi cu vârstele cuprinse între 32 și 60 de ani, originari din capitală și raionul Ungheni.

 

Potrivit Poliției, suspecții au fost reținuți. În urma perchezițiilor autorizate, polițiștii au depistat și confiscat:  152 pacheţele improvizate artizanal din folie de staniol, cu substanţă stupefiantă de tip „Heroină” cu masa de circa 50 grame, 5 pacheţele din hîrtie şi „zip lock”, cu substanţa stupefiantă „PVP”, cu masa de circa 3 grame, cîntar electronic la mici dimensiuni, 9 telefoane mobile utilizate la săvîrşirea infracţiunii, cartele SIM, seringi şi alte instrumente şi aparate confecţionate artizanal pentru prepararea şi utilizarea drogurilor în formă finală. O parte din droguri erau pregătite în pachețele pentru realizarea către consumatori.

 

O cantitate de 245 de gr de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ  900 000 lei.

 

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvîrşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

 

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

In this article

Join the Conversation