Detectoare de fum pentru primele familii din Chișcăreni, instalate în camerele cu sobe

Peste 20 de familii din localitatea Chișcăreni a raionului Sângerei urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor...

Peste 20 de familii din localitatea Chișcăreni a raionului Sângerei urmează să beneficieze de detectoare de fum care vor reduce riscurile de producere a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Potrivit Breaking News, acțiunile de instalare a detectoarelor de fum în locuințele oamenilor sunt efectuate de către angajații IGSU al MAI. Acestea au loc în cadrul campaniei de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul O casă protejată – O viață salvată.

Primele familii din satul Chișcăreni au fost vizitate ieri de pompieri, care au și plasat instalațiile în camerele unde funcționează sobe.

Potrivit IGSU de detectoare de fum beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulți copii sau persoane cu dezabilități. În sezonul rece trecut pompierii au montat aproape 3000 de detectoare, iar peste 2500 de familii din întreaga țară au beneficiat de acest proiect. Pentru următoarea perioada IGSU planifică să instaleze detectoare de fum în mai multe locuințe din nordul, sudul și centrul țării.

 

In this article

Join the Conversation