Despre cum cei săraci sunt puși la plată, iar cei bogați, continuă să-și burdușească buzunarele pe spatele nostru

Unii câștigă milioane, iar consumatorii moldoveni plătesc îmbogățirea acestora. Demonstrăm acest lucru prin ilustrații (poze anexate) și informații veridice, despre cum cei săraci sunt puși la plată, iar...

Unii câștigă milioane, iar consumatorii moldoveni plătesc îmbogățirea acestora. Demonstrăm acest lucru prin ilustrații (poze anexate) și informații veridice, despre cum cei săraci sunt puși la plată, iar cei bogați, continuă să-și burdușească buzunarele pe spatele nostru.

În speranța că presa moldovenească și instituțiile de drept vor acorda atenție acestei teme, revenim la ea pentru a trage un nou semnal de alarmă. Recent am informat despre un utilaj importat din Rusia de către “Turboenergy Power”, care se prezintă drept “companie românească”, iar uneori chiar și “consorțiu româno-american”. Compania, deținută de cetățeanul Republicii Moldova, Victor Slivinschi, cu mare întârziere, a adus din Federația Rusă un preîncălzitor de rețea (ПСГ) pentru blocul energetic nr. 2 al “Termoelectrica”. Specialiștii de la “Termoelectrica” au sesizat multiple probleme la acest utilaj și au cerut înlăturarea acestora.

În loc să-l ducă la uzina producătoare, în Rusia, pentru soluționarea problemelor la preîncălzitorul de rețea, “Turboenergy Power” a decis să facă lucrările “pe genunchi” chiar în incinta întreprinderii de stat de la Chișinău. Mai exact, pe spatele consumatorilor de energie termică și electrică din țara noastră, pentru că au utilizat energia electrică, apa, paza bunului și alte servicii ale “Termoelectrica”, costuri ce vor fi incluse în tariful achitat de către noi. Cetățenii doresc să vadă suma totală a costurilor suportate de întreprinderea de stat pentru “haltura” celor de la “Turboenergy Power”, inclusiv pentru realizarea cu mare întârziere a obligațiunilor contractuale, iar jurnaliștii vor începe să sune pentru a cere detalii.

Pe lângă faptul că această companie își rezolvă problemele ei din contul nostru, al consumatorilor, modul în care s-au efectuat lucrările ridică mari semne de întrebare legate de calitate. Vedeți în imaginile anexate unele “instrumente performante” – mătura, peria și borcanul de vopsea – cu care “Turboenergy Power” “înlătură deficiențele tehnice”.

Cu un car de probleme la activ și o atitudine de “modernizare” echivalentă măturii din imagini, “Turboenergy Power” s-a grăbit să înainteze nota spre plată. Iar factura este de 10 milioane 560 de mii de lei.

Este cel puțin surprinzător faptul că autoritățile guvernamentale și jurnaliștii, care văd o problemă în “finanțarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, nu au reacționat nicidecum la importul utilajului pentru “Termoelectrica” din Federația Rusă în plină ofensivă rusă în țara vecină. Puțină presă a atras atenție și la problemele tehnice depistate la acest utilaj, ceea ce ne duce la gândul că există interes de a acoperi încălcările comise de compania respectivă. Se întâmplă în condițiile în care “Turboenergy Power” a figurat și în lista neagră a întreprinderii “Termoelectrica” pentru realizarea cu grave abateri a unor contracte în perioada 2017-2018. Cât ne-au costat acele probleme pe noi, consumatorii, vom informa în curând.

Sursa: telegraph.md

In this article