Descoperire revolutionară în tratarea cancerului. Cercetător: „Va schimba radical felul în care luptăm cu aceasta maladie”

Cercetatorii englezi sunt increzatori ca au gasit „calcaiul lui Ahile” in cazul celulelor canceroase. „Este o descoperire care va schimba radical felul in care luptam cu aceasta...

Cercetatorii englezi sunt increzatori ca au gasit „calcaiul lui Ahile” in cazul celulelor canceroase. „Este o descoperire care va schimba radical felul in care luptam cu aceasta maladie” au declarat autorii studiului.

In cativa ani, spun ei, nu va mai fi nevoie de chimio-terapie sau radio-terapie pentru a invinge cancerul. In schimb celulele din sistemul nostru imunitar vor invata sa lupte singure impotriva bolii.
Tony a reusit sa invinga cancerul de prostata, dar a ramas cu sechele din cauza tratamentelor agresive folosite impotriva bolii.
Tony Selman, fost pacient: „Chiar si dupa ce te-ai vindecat, treci prin perioade in care te simti foarte obosit, te simti rau, ai dureri de stomac.”

Cercetatorii britanici spun ca exista o cale de a scapa de cancer fara a apela la tratamentele care ataca si celulele sanatoase din corp. In mod normal maladia sufera atat de multe mutatii, sustin ei, incat reuseste sa devina invizibila pentru sistemul nostru imunitar, dar exista o constanta: fiecare celula canceroasa are o asa numita „semnatura” ce poate fi detectata de sistemul de aparare al organismului. Un vaccin reactiveaza anumite leucocite capabile de lupta, iar boala poate fi eliminata.
Sergio Quezada, cercetator: „Speram sa obtinem un tratament cu o eficacitate mai mare si toxicitate mai mica, poate chiar nula.”

Cercetatorii spun ca tratamentul poate fi eficient si in cazul in care celulele canceroase s-au raspandit in corp.
Thomas Moore, jurnalist Sky News: „Un lucru foarte important este si faptul ca sistemul imunitar are memorie. Cancerul poate sa reapara si, de fiecare data, pacientul trebuie sa urmeze din nou un tratament. Gratie imunoterapiei, sistemul de aparare este mereu pregatit de lupta si va putea elimina celulele canceroase oricand si sub orice forma vor aparea in cursul vietii.”
Specialistii spera ca nou tratament va ajuta primii pacienti peste cel mult doi ani.

In this article

Join the Conversation