De 9 Mai, peste 10 mii de oameni au participat la un marș al păcii, organizat de Partidul „ȘOR”

Peste zece mii de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, împreună cu reprezentanții din conducerea formațiunii, au participat astăzi, 9 Mai, la un marș al păcii, dedicat Zilei...

Peste zece mii de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, împreună cu reprezentanții din conducerea formațiunii, au participat astăzi, 9 Mai, la un marș al păcii, dedicat Zilei Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei. Oamenii s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și au mărșăluit până la Complexul memorial „Eternitate”, unde au depus flori și au cinstit memoria celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. Mulți dintre participanții la miting au venit îmbrăcați în haine naționale și au purtat, pe toată durata marșului, tricolorul, drapelul de stat Republicii Moldova.

Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, 9 Mai este o zi specială și sfântă, deoarece anume în această zi s-a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial, care a luat viața a milioane de oameni.

„9 Mai este ziua în care a venit pacea, iar omenirea a putut să se bucure din nou. Astăzi sărbătorim victoria asupra răului absolut, care a fost obținută prin jertfa celor care au luptat, bravilor soldați care s-au opus regimului sângeros al lui Hitler. De atunci au trecut 77 de ani, însă rănile acelei mari tragedii încă nu s-au tămăduit. Iar lecția cea mai importantă pe care trebuie s-o învățăm cu toții este că nimic nu este mai importantă decât pacea!”, a scris Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook.

Pentru întreaga omenire, acel război a însemnat distrugere, tragedie și profundă suferință. De asemenea, a însemnat eroism și multă jertfă din partea tuturor celor care au luptat cu arma în mână, pentru a înfrunta dușmanul și pentru a ne apăra țara, libertatea și dreptul la pace, este menționat în mesajul de felicitare pentru veterani, transmis de echipa Partidul „ȘOR”, într-o postare pe Facebook.

„Dragi veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial, ne închinăm în fața dumneavoastră și vă mulțumim pentru Pace, pentru bucuria pe care ne-ați adus-o, după ani de lacrimi și durere. Vă dorim sănătate, putere și să trăiți, alături de noi, încă mulți ani! Regretăm faptul că după atâția ani, nu toți au însușit cea mai importantă lecție, potrivit căreia nu există nimic mai important decât pacea. În consecință, astăzi, lângă granițele țării noastre, are loc un conflict militar, unde localități, oameni, vieți și destine sunt puse la pământ. Echipa Partidului „ȘOR” pledează pentru pace, bună înțelegere, vrem ca țara noastră și nu doar să fie ferite de război, moarte, distrugeri, sărăcie și suferință”, se mai arată în mesajul Partidului „ȘOR” dedicat zilei de 9 Mai.

Cu ocazia zilei de 9 Mai, deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” au mers în vizită la veteranii din țară, le-au oferit un coș cu produse alimentare și le-au mulțumit pentru pace. De asemenea, reprezentanții formațiunii lui Ilan Șor au stat de vorbă cu veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial și au depănat amintiri.

In this article