Cursuri gratuite de formare profesională continuă, organizate în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie

Ieri, 4 decembrie, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a avut o întâlnire cu 14 cadre didactice din școlile de cultură generală cu...

Ieri, 4 decembrie, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a avut o întâlnire cu 14 cadre didactice din școlile de cultură generală cu studiere în limba română din regiunea Odesa, Ucraina, care beneficiază în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie de cursuri gratuite de formare profesională continuă, în cadrul Programului „Didactica disciplinelor școlare” de la Institutul de Științe ale Educației, transmite Breaking News cu referire la politics.md.

În cadrul discuțiilor, Igor Șarov a subliniat disponibilitatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova de a coopera cu Ministerul Învățământului și Științei al Ucrainei, în vederea susțineri nevoilor educaționale ale vorbitorilor de limbă română din regiunile ucrainene. În context, oficialul a invitat profesorii din regiunea Odesa să vină cu sugestii și propuneri privind viitoarea colaborare pe următoarele dimensiuni educaționale: elaborarea programelor de studiu destinate minorităților naționale; formarea continuă a cadrelor didactice; implementarea proiectelor de mobilitate academică și stimularea cooperării inter-universitare; organizarea taberelor de odihnă pentru elevi și studenți; dotarea instituțiilor de învățământ cu material metodic etc.

Menționăm că Programul ,,Didactica disciplinelor școlare” este axat pe formarea modulară, și anume pe: metodologia didacticii interactive; formarea competențelor la elevi; managementul lecției moderne; cultura comunicării; evaluarea în bază de competențe; psihopedagogie; utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în educație.

De asemenea, pedagogii din regiunea Odesa sunt invitați să vizioneze astăzi, 5 decembrie, spectacolul „Maria Tănase”, jucat la Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

In this article

Join the Conversation