Consecințele exploziei de pe bd. Moscovei. Lucrările  de demontare și curățare continuă

Lucrările  de demontare și curățare a fragmentelor de beton prăbușite la etajele afectate de deflagrație în scara blocului de pe bulevardul Moscovei 11/5, continuă. Potrivit Inspectoratului General...

Lucrările  de demontare și curățare a fragmentelor de beton prăbușite la etajele afectate de deflagrație în scara blocului de pe bulevardul Moscovei 11/5, continuă. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, la fața locului funcționează celula de criză condusă de șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, care ia decizii privind gestionarea activității forțelor implicate la lichidarea consecințelor deflagrației.

Conform informației Misterului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la Spitalul Feroviar Central din mun. Chișinău s-au adresat  și au fost cazați temporar 22 oameni, care anterior au fost evacuați din bloc.

Totodată la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate. Pe parcursul zilei de 9 octombrie, 54 de persoane, locatari a blocului au avut posibilitatea să-și recupereze o parte din bunurile materiale aflate în apartamente.

În total pentru lichidarea consecințelor exploziei la fața locului pe bulevardul Moscovei 11/5 activează peste 100 de persoane responsabile din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri și autorități publice.

În curtea blocului funcționează un cort, unde voluntarii pe parcursul zilei donează obiecte de primă necesitate și bunuri persoanelor sinistrate.

In this article

Join the Conversation