Circa 66 de instituții medicale, din 10 raioane ale țării vor primi echipamente pentru diagnosticare

Circa 66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie din 10 raioane ale țării vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru...

Circa 66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie din 10 raioane ale țării vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate. În componeța fiecărui set se conține: un pulsoximetru, panglică centimetrică medicală cu dispozitiv pentru calculul indicelui masă corporală şi stetoscop. În total, vor fi distribuite 278 seturi de echipamente, ce conţin 834 de unităţi.

 

Potrivit Breaking News, echipamentul esențial pentru sălile de triaj vor fi repartizate Centrelor de Sănătate din raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ştefan Vodă, Vulcăneşti, Taraclia și Cahul.

 

De asemenea, vor fi desfășurate cursuri de instruire a asistenților medicali și medicilor de familie din cadrul centrelor de sănătate din raioanele pilot, privind utilizarea echipamentului.

 

Acestea au fost procurate în cadrul proiectului „Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, care se implementează în urma semnării Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

In this article

Join the Conversation