Chișinăuian căutat de poliție, reținut în nordul țării, la doar 50 de metri de frontieră

Un chișinăuian de 47 de ani, aflat de patru ani în căutare, a fost reținut la frontiera moldo-ucraineană în timp ce intenționa să părăsească ilegal țara. Asta...

Un chișinăuian de 47 de ani, aflat de patru ani în căutare, a fost reținut la frontiera moldo-ucraineană în timp ce intenționa să părăsească ilegal țara. Asta a fost observat în seara zilei de ieri, iar după ce i-au urmărit un timp acțiunile, grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a recurs la reținerea persoanei aflate la doar 50 de metri de linia de frontieră.

Patrula comună, formată din polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, a observat pe direcția Grimăncăuți – Grubnoe o persoană cum înainta spre frontieră, din Republica Moldova în Ucraina. O perioadă de timp acțiunile acesteia au fost monitorizate, iar în momentul constatării intențiilor persoanei de a trece ilegal hotarul, a fost anunțată grupa operativă.

Bărbatul de 47 de ani s-a legitimat ca cetățean al R. Moldova, locuitor al municipiului Chișinău. Urmare a documentării incidentului s-a aflat că din anul 2014 persoana era căutată de Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru o acțiune civilă.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pe faptul comiterii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot ieri, 9 iulie, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Săiți au fost alertați de populația locală despre prezența în regiune a unui bărbat care avea un comportament ciudat. Operativ către locul faptei s-a deplasat o patrulă, unde au depistat bărbatul în cauză. Acesta hoinărea de-a lungul liniei de frontieră, confuz și abătut.

Din spusele persoanei ar fi cetățean al Ucrainei, fapt confirmat ulterior de către grănicerii ucraineni. Din informațiile primite s-a aflat că bărbatul de 53 de ani era la evidența psihiatrului. Conform procedurilor legislative stabilite între cele două state, cetățeanul ucrainean a fost preluat de colegii din Ucraina.

In this article

Join the Conversation