Cele opt legi respinse de Președintele RM, Igor Dodon, și revotate de Parlament au fost promulgate și publicate astăzi în Monitorul Oficial

Printre cele opt documente promulgate se numără Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la tichetele de masă, Legea pentru modificarea și completarea Codului muncii, Legea...

Printre cele opt documente promulgate se numără Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la tichetele de masă, Legea pentru modificarea și completarea Codului muncii, Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, Legea cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova și alte trei Legi de modificare și completare a unor acte legislative.

De astăzi, angajații din sectorul privat vor putea beneficia de tichete de masă. Acestea vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.

In this article

Join the Conversation

2 comments

  1. Vasile      

    Dodon vrea ca acesta tara sa ramina nedezvoltata si in saracie. Guvernarea nu trebuie sa ii permita sa puna bete roate.

  2. Vlad      

    Dodon a vazut că-i jîm jîm și s-a apucat de promulgat legi?