CEC a răspuns la sesizarea depusă de liderul PAS, Maia Sandu

Niciun membru PDM din raionul Criuleni, care ar fi semnat că a achitat pentru cotizaţia de membru, fără să plătească un sfanţ, nu s-a plâns la poliţie...

Niciun membru PDM din raionul Criuleni, care ar fi semnat că a achitat pentru cotizaţia de membru, fără să plătească un sfanţ, nu s-a plâns la poliţie ori la procuratură, transmite BreakingNews.

„Prin urmare, nu există temei juridic pentru a-i cere socoteală PDM în legătură cu presupusa finanţare ilicită a partidului” – aceasta este concluzia preşedintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, ca răspuns la sesizarea depusă de liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

PAS a sesizat CEC în aprilie curent după ce a fost dată publicităţii o înregistrare audio în care secretara organizaţiei teritoriale a PDM, Maria Loghin, le cere liderilor locali ai organizaţiei să întocmească listele cu persoanele care ar trebui să ofere cotizaţii partidului.

Cererea în care PAS solicită CEC examinarea acestui caz a fost analizată de angajaţii instituţiei timp de patru luni. Ca rezultat, şefa instituţiei, Alina Russu, vine cu un răspuns în care concluzionează că PDM a investigat acest caz şi nu a descoperit încălcări.

„În privinţa înregistrării audio difuzată la postul Jurnal TV, la care se face referinţă în sesizare, PDM susţine că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că la adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecţie în privinţa unor presupuse donaţii sau cotizaţii fictive.”

„În acelaşi timp, PDM a interpelat Inspectoratul de poliţie al raionului Criuleni. Potrivit răspunsului nr. 4104 din 25 aprilie 2018, inspectoratul a informat că, pe parcursul anului 2017 şi până în prezent, anumite plângeri privind colectarea plăţilor fictive de către PDM nu au fost înregistrate”, se spune în răspunsul preşedintei CEC.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Vadim       Răspunde

    Maia, intii de toate, sa spuna de la cine primeste ea bani, atit pentru partid cit si pentru ea. Sa nu uitam ca Sandu e somera.