Candu, indignat pe decizia UE de a suspenda asistența macrofinanciară pentru Moldova: Se pare că noi vom fi pedepsiți pe nedrept

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat indignat pe decizia Uniunii Europene de a suspenda acordarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova, în valoare de 100 de milioane de...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat indignat pe decizia Uniunii Europene de a suspenda acordarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro, pe motiv că instanțele au invalidat alegerile din municipiul Chișinău. Speakerul a susținut în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că Guvernul a îndeplinit toate condițiile prevăzute în acordul de finanțare, iar acum guvernarea ar fi pedepsită pe nedrept, scrie Mold-Street.

„Dacă politicul nu a avut treabă cu acea decizie a instanţei de judecată. Dacă Guvernul şi-a îndeplinit condiţiile privind toate angajamentele pe care şi le-a sumat. Întrebarea este: de ce trebuie pedepsit Guvernul şi guvernarea?”, a declarat indignat Andrian Candu.

Şeful Legislativului susține că decizia de suspendare a asistenţei macrofinanciare aduce şi confuzie în relaţiile dintre UE şi Republica Moldova și totodată a pus că aceasta ar avea și conotații electorale și politice la nivelul UE.

In this article

Join the Conversation