Avocații lui Ilan Șor atacă în justiție Marea Britanie, SUA și Canada

Echipa de avocați a lui Șor a înaintat o cerere către Regatul Unit, solicitând ca guvernul britanic să furnizeze o justificare completă pentru acuzațiile recente împotriva opoziției moldovenești,...

Echipa de avocați a lui Șor a înaintat o cerere către Regatul Unit, solicitând ca guvernul britanic să furnizeze o justificare completă pentru acuzațiile recente împotriva opoziției moldovenești, precum și informații despre orice colaborare cu guvernul moldovean pe această temă.

Săptămâna trecută, SUA, Regatul Unit și Canada au emis o declarație comună potrivit căreia Șor și susținătorii săi sunt implicați în ceea ce au numit activități “destabilizatoare” în Moldova.

Această declarație este încă un exemplu al sprijinului acordat de unele țări occidentale guvernului Sandu, care reprimă opoziția moldovenească prin măsuri restrictive ilegale, cum ar fi: interzicerea partidelor, eliminarea candidaților din alegeri precum și închiderea și limitarea libertății presei.

Solicitarea avocaților lui Șor urmărește să demonstreze că țările occidentale acționează în baza unor informații false, care le sunt furnizate de către guvernul moldovean. Astfel încât să arate în mod deschis că activitățile opoziției moldovenești sunt în conformitate cu toate principiile democratice de bază.

Echipa de avocați deja contestă în instanță restricțiile anterioare, inclusiv sancțiunile UE împotriva mai multor personalități ale opoziției moldovenești. De asemenea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului examinează în prezent legalitatea interdicției impuse Partidului ”ȘOR”.

In this article