Avocații britanici: Din cauza dosarului Tauber, suntem nevoiți să cerem amânarea ședinței de judecată în dosarul Șor

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a solicitat amânarea ședinței de judecată, în care este vizat clientul său. Aceasta este programată pentru astăzi, la ora 14:30, la Curtea...

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, a solicitat amânarea ședinței de judecată, în care este vizat clientul său. Aceasta este programată pentru astăzi, la ora 14:30, la Curtea de Apel.

Potrivit lui Aureliu Colenco, tot pentru astăzi, la aceeași oră, a fost stabilită o altă cauză privind revocarea aplicării măsurii preventive a unui alt client. „Ținând cont de faptul că, prioritar, sunt examinate cauzele privind aplicarea măsurilor cu caracter de constrângere, nu vom fi disponibili de a fi prezenți la ședința numită pe azi. Totodată, următoarea ședința pe cauza este numită pentru data de 20 februarie 2023. În acest sens, informarea privind indisponibilitatea prezentării le-a fost remisă deja magistraților de la Curtea de Apel, care examinează cauza, și de către colegul nostru din Marea Britanie, avocatul Shaul Brazil. El nu este autorizat să îl reprezinte pe domnul Ilan Șor în instanțele din Moldova, fără a fi asistat de avocat local”, a explicat avocatul Aureliu Colenco.

El a subliniat că mizează pe înțelegerea judecătorului a circumstanțelor care au intervenit fără voința apărătorilor și așteaptă o decizie care să asigure un proces echitabil, cu respectarea tuturor drepturilor omului.

Amintim că Ilan Șor a contractat, în luna ianuarie, prestigioasa companie britanică de avocatură BCL Solicitors LLP, a treia din regat după numărul proceselor câștigate. Asta după ce instanța de judecată și procurorii au comis mai multe abuzuri în procesul de judecată.

In this article